Bundash kenyer (Friganele)

În Ardeal se numește Bundash Kenyer (pâine în blană, dacă nu mă înșel), dar în alte zone capătă numele de friganele. Americanii pun zahăr și scorțișoară și îi spun “French Toast”. Oricum ar fi, e o idee bună atunci când aveți pâine mai veche și vreți să nu se piardă.

Timp de preparare: 10-15 minute

Ingrediente:

  • felii de pâine
  • lapte
  • făină
  • un ou (sau mai multe, în funcție de numărul de felii de pâine)
  • opțional toppings: cașcaval, șuncă/salam, ketchup

Se trece pâinea pe rând prin lapte (unde se lasă să absoarbă puțin lapte, până sa înmoaie ușor), făină și ou, după care se frige într-o tigaie încinsă cu ulei pe ambele părți. Se poate consuma ca atare, cu puțină sare, dar arată mult mai bine și are gust mai bun cu topping-uri: cașcaval ras, șuncă sau salam tăiate cubulețe sau felii mici etc.

bundash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *