Pancakes (clatite americane)

Ingrediente:

  • 225g făină
  • un pliculeț de praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 ouă
  • 3 linguri cu vârf de zahăr tos
  • 225 ml lapte
  • 2-3 lingurițe de margarină/unt
  • topping-uri

Timp de preparare: 30 de minute. (pentru micul dejun din weekend)

Laptele, zahărul, ouăle, sarea și margarina se mixează într-un castron mare. În alt vas se amestecă făina cu praful de copt, apoi se pun treptat în castronul cu ingredientele “lichide” și se amestecă folosind unealta pentru aluaturi a mixerului.

În tigaia încinsă FĂRĂ ULEI, la foc mic, se pun două linguri mari de aluat. Nu se înclină tigaia, aluatul se întinde singur. Se întorc atunci când apar niște mici bule de aer pe partea necoaptă.

Se pot servi cu sirop de arțar, de caramel etc., sirop sau dulceață de fructe, eventual frișcă. În poză e dulceață de vișine făcută de soacra 🙂 Sărut-mâna, tanti Camelia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *