Sos barbeque

Nimic prea special la prânzul de astăzi, mai puțin sosul de barbecue, încercat în premieră. Poate știți varianta de la magazine, e un sos dulce-acrișor pe bază de roșii, dar iese la fel de gustos și acasă, în 10-15 minute.

Ingrediente:

  • 200 ml de pastă de tomate (sau amestec 100ml pastă de tomate + 100ml ketchup picant)
  • 1 lingură rasă de zahăr (preferabil brun)
  • 2 linguri de oțet
  • 1 lingură de făină
  • 1/2 linguriță maghiran
  • 1 linguriță de boia
  • 1 linguriță de piper
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 linguriță praf de usturoi

Se pune într-un vas cu coadă lungă apa amestecată cu zahărul și se lasă pe foc mic până se caramelizează ușor. Se adaugă pasta de tomate și toate condimentele (maghiranul, boiaua, piperul, sarea și usturoiul). Între timp se amestecă separat făina cu oțetul, după care se pun în vasul de pe foc și se amestecă până toată compoziția este omogenă.

Cică există prin comerț și extract de fum, care amestecat cu restul ingredientelor ar da un gust mai barbeque, dar nu am încercat. Sursa originală: cevabun.ro

Se potrivește de minune pe carnea de porc gătită la grătar, lângă cartofi prăjiți și o salată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *