Supă cremă de roșii (picantă)

O rețetă adaptată după epicurious, adaptată la cantități, ingrediente și gusturi mai autohtone. Iese delicioasă, aromată și picantă… o supă cremă deosebită și relativ ușor de făcut, dar pe care nu o recomand pentru începători.

Ingrediente:

  • 500 ml apă
  • un cub cu gust de pui
  • o conservă medie de pastă de tomate
  • o conservă medie de roșii decojite
  • un morcov
  • o ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • praf de chilli sau mix de chilli la râșniță
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare, chimen
  • eventual zahăr

Se prepară o zeamă din apă și cubul cu gust de pui, după instrucțiunile de pe cutie. Separat, într-un blender, se fac piure cele două conserve. Se taie mărunt ceapa și usturoiul, se curăță și se rade morcovul.

Într-o oală cu fund gros se pune uleiul de măsline, în care se călește ceapa, morcovul și usturoiul, apoi se adaugă sare din belșug, cam o jumătate de linguriță de chimen și o linguriță de chilli. Se adaugă zeama de pui și piureul de roșii, se amestecă, apoi se lasă la foc mic timp de 20 de minute, amestecând din când în când.

După ce fierbe, se mai dă odată prin blender. Nu încape totul odată, așa că se dă la blender în vreo 3-4 ture, dar cu mare atenție la compoziția fierbinte! Supa se dă apoi printr-o strecurătoare mare… o “ajutăm” cu lingura, dar scopul e să nu rămână bucăți de usturoi sau semințe de chimen, care deranjează la mâncat.

În cantități mai mici merită încercată și ca sos, pentru că iese destul de groasă și picantă. Ca supă cremă, se presară cu crutoane și se savurează gustul deosebit… Sper să vă placă și vouă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *