The basics (cooking): Gălbenușe bătute

Gălbenușele bătute sunt la baza multor rețete de prăjituri și dulciuri, mai ales combinate cu zahăr și unt. E simplu să le batem pur și simplu cu mixerul, dar cum știm că sunt gata?

În primul rând, înainte de a începe să le bateți, presărați un praf de sare peste gălbenușe. Cantitatea mică nu schimbă gustul, dar ajută crema să se facă mai repede. Se dă cu mixerul până când gălbenușele se deschid puțin la culoare, apoi se poate adăuga zahărul treptat, bătând cu mixerul după fiecare cantitate de zahăr adăugată. Vă opriți din bătut când ouăle sunt foarte deschise, și-au triplat volumul și au o consistență groasă. Dacă, atunci când ridicați mixerul din ele, compoziția cade ca o “fundă” pe suprafața cantității din bol, înainte de a dispărea în amestec, felicitări! Sunteți pe cale de a realiza un desert grozav.

Pozele sunt făcute când am bătut gălbenușele pentru rețeta de înghețată de casă, care acum stă cuminte în congelator până când va fi testată mâine 🙂

4 thoughts on “The basics (cooking): Gălbenușe bătute”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *