Chocolate chip cookies (Fursecuri cu ciocolată)

Ușoare și rapide de făcut, fursecurile cu ciocolată sunt o idee foarte bună pentru un desert care să acompanieze o cafea sau pur și simplu pentru ronțăit.

Ingrediente:

  • 220g făină
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu alimentar
  • 120g zahăr (preferabil 60g brun + 60g alb)
  • 1 pachețel de zahăr vanilat
  • 1 ou
  • 100g unt
  • 1 linguriță de miere de albine
  • 1 tabletă de ciocolată amăruie
  • un praf de sare

Preparare:
Făina, bicarbonatul, zahărul tos, zahărul vanilat și sarea se amestecă într-un vas încăpător. Separat se bate oul, apoi se adaugă untul și se bat împreună (pentru rezultate optime, folosiți ghidul de aici). Rezultatul se încorporează în amestecul de ingrediente uscate, apoi se adaugă mierea și se frământă. Se taie ciocolata în cuburi cât mai mici, se adaugă compoziției și se formează fursecuri cu mâna.

Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se pun fursecurile la distanță de 4-5 cm și se dau la copt aproximativ 12-15 minute, până capătă un aspect auriu, dar fără să se ardă. E în regulă dacă par puțin moi când se scot din cuptor, ele se întăresc după ce se răcesc puțin. După ce se răcesc se pot servi direct sau se păstrează în cutii închise etanș (nu degeaba le spune cutii pentru prăjituri…)

Avantajul e că se pot face în cantități mari, în câte ture de copt se dorește… dezavantajul e că se mănâncă la fel de repede. Spor la ronțăit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *