Legume de vară la cuptor

O rețetă gustoasă și de mare efect vizual, ușor de făcut dar care durează destul de mult. M-am inspirat din acest pin, fără să văd rețeta, așa că am luat-o după ureche…

Ingrediente:

  • un dovlecel alb
  • un dovlecel Zucchini
  • un cartof (… și jumătate, am mai adăugat apoi față de poză)
  • doi morcovi groși
  • cașcaval
  • sare, piper, busuioc
  • ulei de măsline

Preparare:
Se taie legumele felii și se pun într-un vas de jena gros, alternând culorile. Nu vă chinuiți să păstrați secvența de culori, cu cât e mai spontan cu atât mai bine. Se presară cu sare, piper, busuioc și se stropesc cu ulei de măsline. Se lasă o oră la cuptor, la 200 de grade Celsius, acoperite cu folie de aluminiu. Se rade cașcavalul separat, după care se scot legumele de la cuptor, se presară cu cașcavalul ras și se mai pun la cuptor pentru încă o jumătate de oră. Dacă nu sunt moi legumele, se poate lăsa și mai mult.

Arată grozav și au un gust bun, sănătos. Uite că se poate și fără congelate… Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *