Pastini cream cheese

O rețetă extraordinar de simplă, care mi-a captat atenția la TV, pe TLC. Era o emisiune cu tipul ăla care e mare cofetar și pregătea mâncarea pentru familia lui. Rețeta de pastini cu brânză mi s-a părut ideal de simplă și arătoasă (s-a dovedit a fi și gustoasă), deși nu sunt o mare fană a pastelor. Dar, odată încercată, pot spune că a meritat…

Ingrediente:

  • două-trei porții de paste mărunte (jumătate de pachet mic)
  • 2 linguri de cremă de brânză (Almette, Philadelphia)
  • câteva felii de șuncă, după gust
  • eventual parmezan

Preparare:
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet (pentru rombulețele mici, 4 minute). Între timp se taie șunca în cuburi. Pastele se scot afară, se strecoară și se pun înapoi în cratiță, la foc mic, împreună cu crema de brânză și cu șunca. Se amestecă până când se topește brânza, apoi se pun într-o farfurie adâncă. Eu le-am servit ca atare, dar se poate rade parmezan peste ele, pentru mai multă savoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *