Piept de curcan marinat în sos de muștar și cartofi noi la cuptor aromați cu usturoi și rozmarin

Am gătit un prânz de weekend care a fost răsfățul papilelor gustative… E drept, a durat ceva, dar, consumat direct, a fost de vis. Să vă povestesc, așadar, întâi despre pieptul de curcan:

Ingrediente:

  • piept de curcan (eu l-am luat din piață, de la măcelărie, pentru că sunt în perioada de experimentare a pieței)
  • 1/2 iaurt (restul îl vom folosi la cartofi)
  • tarhon proaspăt mărunțit
  • muștar și muștar franțuzesc (aproximativ o lingură din fiecare)
  • oțet balsamic (o lingură)

Preparare:
Ca de obicei, la marinadă, cantitățile variază în funcție de gust. După ce se amestecă ingredientele, se pune pieptul în bol și se acoperă cu folie de aluminiu. Stă la frigider cam 30 minute, iar între timp pregătim cartofii.

Ingrediente:

  • cartofi noi mici mici, cât mai mici
  • o lingură de unt
  • 1/2 iaurt
  • rozmarin
  • o linguriță de praf de usturoi

Preparare:
Se spală bine cartofii noi, fără a-i curăța de coajă, apoi se pun în tava tapetată cu hârtie de copt. Se topește ușor la microunde untul și se amestecă cu iaurtul și condimentele, apoi se toarnă peste cartofi. Se coc la cuptor cam o oră la foc maxim (se întorc pe cealaltă parte după jumătate de oră, folosind o furculiță). E posibil să se coacă mai ușor sau mai greu, ne dăm seama că sunt gata dacă furculița intră în ei ușor și sunt moi pe interior.

În afara sezonului: Puteți folosi și cartofi care nu sunt noi, dar trebuie înainte feliați pe jumătate, ca un evantai.

Se servesc cel mai bine cu o salată. Eu am făcut una din roșii, ridichi și ceapă verde, pe care am “îmbrăcat-o” cu un sos cocktail de la Lidl, adus de Cosmin într-un set de sosuri de-a gata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *