Supă de gulii

Un ghid simplu pentru prepararea supei de gulii, simplă de făcut și potrivită pentru zilele de vară!

Ingrediente pentru o oală de ~3L:

  • două gulii medii
  • doi morcovi mari
  • o ceapă (verde)
  • ulei de măsline
  • condimente: Vegeta, cimbru, sare, pătrunjel…
  • două linguri de orez
  • două gălbenușe
  • 100 mL smântână

Preparare:
Tăiem ceapa mărunt și radem morcovii. Guliile se taie bastonașe sau cuburi (teoretic) saaaau… se dau pur și simplu prin blender, acționând blenderul în reprize scurte de fiecare dată. Se călește ceapa cu morcovii în ulei de măsline, până când ceapa apare ușor translucidă. Se adaugă guliile la călit, pentru câteva minute, amestecând de la bază la suprafață, ca să se facă uniform.

Se adaugă apa și se lasă la fiert, cu capacul pus, timp de 20 de minute. Se adaugă orezul, condimentele după gust și se mai lasă încă 10-15 minute.

După acest timp, amestecăm separat, într-un bol, gălbenușele cu smântăna. Treptat, în fir subțire, încorporăm în amestec un polonic din supă. “Dregem” supa cu rezultatul și suntem gata!

Poftă bună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *