Beauty: Baie pentru picioare (Foot soak)

Pauza de la mâncarea delicioasă, inconfundabilă, a Călinei Gospodina, se datorează unor două evenimente interesante. Odată că mi s-a stricat cuptorul și, până la achiziționarea unuia nou (aaaltul mai trainic șiii mai frumooos) nu prea găsesc diversitatea de feluri necesară unui blog “culinar”. Apoi, al doilea motiv ar fi că, ai mei fiind în concediu, trebuie să trec zilnic pe la bunica mea, care e gospodina gospodinelor și nimic din ce aș găti eu nu s-ar putea compara.

Introducerea fiind făcută, am totuși pentru voi o rețetă pentru pedichiura făcută acasă. Am avut în trecut probleme cu unghiile, iar bătături și piele aspră se găsesc la toată lumea, așa că primul pas e cu siguranță a înmuia picioarele într-o baie specială. Baia călduță a picioarelor înmoaie unghiile, ca să se poată tăia fără a se rupe, iar pielea aspră se îndepărtează mai ușor, folosind piatra ponce.

Ingrediente:

  • 2/3 lighean mic de apă călduță (nu fierbinte)
  • 2-3 linguri de sare de baie sau scrub cu sare (eu am folosit un scrub de la DM cu sare de mare)
  • 1/2 lingură de bicarbonat
  • lapte (cam cât o cănuță de cafea mică)

Mai avem nevoie de:

Ingredientele pentru baia picioarelor se pun în lighean și se amestecă. Se pun la îndemână toate ustensilele necesare și se pun picioarele în apă timp de 10-15 minute. Apa călduță e plăcută și eficientă pentru a înmuia delicat pielea și unghiile, iar bicarbonatul, sarea și acidul lactic din lapte exfoliază pielea moartă. După șters, se face pedichiura în funcție de preferințe (îndepărtarea pielii moarte cu piatra ponce, pile sau alte ustensile, tăierea și pilirea unghiilor, aplicarea lacului etc.), se aplică gelul sau crema pentru picioare și se acoperă cu șosete peste noapte, ca să își facă bine efectul.

Aștept răspunsuri de la voi. Ați încercat? Voi ce rețete DIY pentru frumusețe mai apreciați?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *