The basics (cooking): Ochiuri românești


Ochiurile românești sunt un mod de a prepara ouăle cu puține calorii, potrivite simplu cu pâine prăjită, ca o componentă de bază a ouălor Benedict sau alături de o porție de spanac. Însă nu este un fel ușor de făcut, fiind nevoie de câteva lucruri de bază:

Temperatura potrivită a apei
Într-o oală se pune apă cu puțin oțet la fiert, dar nu se lasă a fierbe, ci se așteaptă momentul în care apar primele bule de aer, mici, adică fix înainte de fierbe apa. Dacă o uitați pe foc și fierbe, dați focul mai mic până se liniștește apa și pare a avea sub temperatura de fierbere.

Plasarea corectă a oului
Într-un polonic (sau un pahar) se sparge un ou. Cu mare grijă, se apropie de apa din oală și se toarnă înăuntru încet. O parte din albuș se poate îndepărta de gălbenuș, dar o puteți “împinge” înapoi cu o lingură.

Timpul de gătire
Oul se lasă la fiert în funcție de cât de tare se vrea să fie. Mie, personal, îmi place să curgă peste pâinea prăjită când se taie cu cuțitul.

Scoaterea corectă
Oul se scoate cu o spumieră sau cu o lingură mare, apoi se scurge de apă. Se adaugă în felul de mâncare preferat și se savurează.

E posibil să nu vă iasă perfect din prima, dar apoi veți prinde ideea și va începe să vă placă acest mod de a prepara ouăle.

One thought on “The basics (cooking): Ochiuri românești”

  1. Pingback: Bacon & eggs |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *