Cele mai simple cornuri cu ciocolată

Desertul din weekendul acesta a mers pe principiul “Briciul culinar al lui Occam”. E o adaptare a teoriei că cea mai simplă soluție e deseori cea corectă. Cornurile cu ciocolată prezentate în cele ce urmează sunt un desert pentru cei care au poftă de ceva dulce pentru a acompania cafeaua, sau pur și simplu pentru un deliciu de weekend lipsit de prea mare stress.

Ingrediente:

  • o foaie de aluat pentru foietaj din comerț
  • 1/2 cutie mică de Finetti sau orice altă cremă de ciocolată tartinabilă
  • pentru glazură: 100g ciocolată pentru gătit amăruie, 1 lingură de unt

Preparare:
În primul rând, puteți face foietajul și acasă, dar dispare avantajul simplității acestei rețete. Eu am folosit aluat marca Auchan și au ieșit foarte bine, dovadă că nu trebuie nimic fancy sau scump.

Se taie aluatul pentru foietaj în triunghiuri în funcție de cât de mari doriți croissantele (mie mi-au ieșit 20 de triunghiuri, iar cornulețele care au rezultat erau de vreo 10 cm lungime), se pune Finetti pe fiecare triunghi și se rulează lejer în așa mod încât vârful triunghiului să fie sub cornuleț, iar umplutura să nu curgă afară la încălzire.

Se tapetează cu hârtie de copt două tăvi și se așază la distanță mare cornulețele, ca să aibă loc să crească. Se lasă la copt la 220 de grade Celsius până se rumenesc.

Cornurile pot fi gata și așa, dar mie mi-a plăcut ideea celor de la Panemar, care fac și o glazură pentru croissantele cu ciocolată. Am topit ciocolata amăruie pe bain-marie împreună cu untul, ca să fie lichidă. Între timp am așezat toate croissantele pe un platou, cu fața în sus, pentru a le pregăti de glazurare.

Glazura se lasă să curgă în fire subțiri peste cornulețe, făcând mișcări rapide de pendulare cu lingura de lemn înmuiată generos în glazură. Se lasă la întărit, dacă vă puteți abține… Dacă nu, se consumă imediat, pentru că sunt de-a dreptul irezistibile!

Mulțumiri ajutorului meu principal, sora mea Floriana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *