Friptură de vițel

Pentru o friptură de vițel fragedă și gustoasă, nu e nevoie de mult chin, doar de câteva trucuri “bucătărești”. Așadar, asigurați-vă că aveți fripturile la temperatura camerei și tăiate în felii. Bateți doar puțin, cât să se frăgezească.

Puneți în tigaie ulei de palmier sau floarea-soarelui (nu de măsline, niciodată nu prăjim în ulei de măsline!) și dați focul la maxim. Când uleiul e încins, puneți carnea și așteptați să se facă pe o parte fără să o mai mișcați în tigaie. Pentru o friptură în sânge ajung 4-5 minute pe o parte, iar pentru una mai bine făcută se poate lăsa și 6-7 minute. Întoarceți cu un clește pentru grătar sau cu orice altă unealtă dar fără a împunge carnea. Lăsați și pe partea cealaltă același interval de timp.

Scoateți pe o farfurie. Dacă doriți și sos, micșorați flacăra și topiți în aceeași tigaie o lingură de unt, împreună cu vin după gust și condimente. Lăsați până se evaporă alcoolul din vin, încorporând rămășițele de la friptură în sos, cu o spatulă de lemn sau de plastic, apoi turnați peste friptură.

Așadar, maxim 15 minute pentru o friptură delicioasă de vițel, fragedă și aromată, perfectă pentru cei care apreciază savoarea vinului roșu în mâncare.

One thought on “Friptură de vițel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *