Dal Indian cu linte și conopidă

Din nou am avut plăcerea de a testa o rețetă din revista “Secretele Bucătăriei” (același număr 10/2014). E vorba despre o garnitură deosebită, cu specific indian, bazată pe linte roșie și conopidă.

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei
  • o ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de pastă de curry (sau o improvizație picantă de muștar, hrean, chilli și alte condimente)
  • 200 g linte roșie
  • 750 ml supă de legume
  • 2 linguri bulion sau pastă de roșii
  • 500 g conopidă
  • coriandru
  • iaurt și pâine / lipii pentru servire

Preparare:

Se despart buchețelele de conopidă, se taie ceapa și se dă usturoiul prin presă.
IMG_1609

În cazul în care nu avem la dispoziție pastă de curry, putem amesteca, după gust, muștar, sos de hrean, chilli sau pastă picantă (Eros Pista), sare, piper și cimbru.

IMG_1605

Se pune uleiul într-o tigaie cu fundul gros și se călesc înăuntru ceapa, usturoiul și pasta. Se adaugă apoi lintea și se amestecă.

IMG_1607

Se toarnă deasupra supa, apoi se amestecă bulionul și se lasă la fiert pe foc mic 15 minute.

IMG_1608

Se adaugă conopida și se mai lasă la înăbușit aproximativ 15 minute. Se adaugă coriandru și se scoate pe o farfurie.

IMG_1610

 

Se servește cu iaurt și lipie, ca atare sau ca garnitură. Porția iese foarte mare, cât pentru 3 zile * 2 persoane, deci vă veți sătura. Gustul e deosebit, fiind tododată sănătos (lintea este o sursă bună de proteine, vitamine și fibre, însă nu provoacă efectele secundare clasice ale altor leguminoase, așa cum e fasolea…, iar conopida e săracă în grăsimi, dar bogată în fibre și vitamina C, plus că umblă vorba prin sat că ajută la detoxifiere).

FullSizeRender_3

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *