Cheeseburgeri acasă

Nu știu voi, dar eu când fac ceva de mâncare acasă, oricât de fast-food ar fi, mă simt mai puțin vinovată când mănânc. Să fie oare că știu ce am pus înăuntru? Să fie oare că fac totul după gustul meu? Nici nu știu, dar cert este că e ușor și rapid să facem burgeri acasă, așa că trebuie încercată rețeta măcar odată. Înainte de a vă face poftă, vreau totuși să spun că ideea originală îi aparține Norei, care e o mare fană a burgerilor. Promit să fac o tură și mai delicioasă împreună cu ea și să ne auzim din nou pe tema fast food-ului.

Ingrediente:

  • pastile de carne de vită pentru hamburgeri
  • puțin ulei pentru prăjit
  • chifle
  • cașcaval sau mozarella
  • ceea ce cereți de obicei la fast food: roșii, salată, ceapă, castraveți etc.
  • pentru sos: 1 lingură pastă de tomate, 1 lingură ketchup picant, 1 lingură oțet balsamic, 1 lingură sos remoulade, maioneză sau iaurt, 1 linguriță sos de soia

Preparare:

Tăiem chiflele pe jumătate și acoperim jumătățile de jos cu cașcaval. Dăm la cuptor 2-3 minute sau la cuptorul cu microunde 1-2 minute, până se topește cașcavalul. Între timp, presăm pastilele de carne de vită cu sucitorul (oricum se strâng în tigaie și puteți vedea și din poză diferența între cum vin ele ambalate și cum arată după ce le-am presat puțin).

Processed with Moldiv

 

Se gătesc în tigaia pe foc mare, cu puțin ulei, exact ca și friptura de vită, adică 4-6 minute pe fiecare parte, în funcție de cât de “făcută” vrem carnea. Din nou, nu uitați că, pentru rezultate optime, vita pusă în tigaie se mișcă o singură dată, când o întoarcem pe cealaltă parte. După ce se scoate din tigaie, se pune fiecare pastilă de vită în chifla ei, peste cașcaval.

Processed with Moldiv

 

Până “zace”, tăiem restul ingredientelor: felii de roșii, rondele de ceapă, castraveți etc. și preparăm sosul amestecând ingredientele într-un bol mic. În funcție de gusturi, puteți schimba cantitățile și asta va schimba și aspectul sosului. Dacă iese mai solid, întindeți sosul pe jumătățile superioare ale chiflelor; dacă e destul de lichid, puneți pe deasupra umpluturii gata așezate. Presați chiflele la loc și gata! Aveți burgeri delicioși, gata pentru a fi consumați imediat sau împachetați în folie alimentară (mai pe românește, “țiplă de plastic”) și luați la pachet. Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *