Chifteluțe cu sos picant

Mi s-a făcut o poftă fenomenală de chifteluțe după o reclamă de la televizor, așa că am decis să încerc și eu să fac acasă. Și mi-au ieșit… demențiale! Nu că mă laud, dar chifteluțele au fost pufoase și sosul delicios. Și nu e ceva foarte greu!

Ingrediente pentru chifteluțe:

  • 500g carne tocată (de porc)
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ou
  • miezul unei felii de pâine înmuiată în apă
  • sare, piper
  • ulei pentru prăjit (preferabil de palmier)

Preparare:

Se amestecă îngredientele și se frământă, apoi se fac biluțe (cu mâinile umede e mai ușor). Într-o tigaie se pune ulei din belșug și se așază chiftelele, nu foarte înghesuite. Când sunt rumene pe o parte, se întorc pe cealaltă și se lasă până au o culoare uniformă. Se scot pe un șervețel de hârtie rezistent, ca să absoarbă excesul de ulei.

Ingrediente pentru sos:

  • o ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • un pahar de supă de pui
  • 500ml de bulion de roșii
  • 2 linguri de făină
  • 2 linguri de unt
  • condimente: sare, piper, cimbru, chilli picant după gust

Preparare:

Se taie ceapa mărunt. Într-o oală se topește untul, se adaugă ceapa și usturoiul dat prin presă și se călește până când ceapa e moale și ușor translucidă. Se adaugă făina și se încorporează amestecând energic. Se adaugă apoi supa de pui, bulionul și condimentele și se lasă la clocotit până se îngroașă cât de mult doriți. Puneți chifteluțele înăuntru pentru încă 2-3 clocote și e gata. Recomand alături de un piure de cartofi, ca să vă puteți bucura din plin de sosul picant.

Processed with Moldiv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *