Garnitură de năut

V-am arătat zilele trecute cum se fierbe năutul, o leguminoasă sănătoasă, plină de proteine și puțin mai… deosebită. V-am sugerat deja năutul ca ingredient de bază în hummus sau în salate, pentru un plus de sațietate. Astăzi vă mai arăt ceva rapid și bun cu năut, o rețetă de garnitură care să înlocuiască veșnicii cartofi alături de carne. Pentru cei care se pregătesc de post, puneți această rețetă bine pentru că nu are pic de carne, lapte sau ouă!

Ingredente:

  • năut fiert sau din conservă (cam 200 g pentru 2-3 porții)
  • o ceapă mică
  • un ardei gras
  • două linguri de sos de roșii
  • puțin ulei (preferabil de palmier)
  • un pahar de apă
  • sare, piper

Preparare:

Se călește ceapa și ardeiul tăiate mărunt în tigaia cu ulei, până când legumele sunt moi iar ceapa e și ușor translucidă. Se adaugă năutul, apoi sosul de roșii și se amestecă, ajutând cu apă până obținem un sos gros și compoziția se omogenizează frumos. Se lasă puțin pe foc, doar cât să se îmbine aromele, timp în care potrivim de sare și piper. Atât! În doar 10 minute, aveți o garnitură sățioasă și savuroasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *