Gulaș de porc (sau vită)

Am preparat cu succes variante ale acestei rețete, atât cu vită cât și cu porc, uneori adăugând la final cartofi fierți direct în compoziție iar alteori servind alături de o garnitură simplă (cartofi, orez etc.) Rețeta în sine nu e deloc complicată, se face pe aragaz și durează în total cam o oră, dar mare parte e doar fierberea, care nu necesită supraveghere prea apropiată.

Ingrediente:

  • o ceapă mare
  • doi ardei grași
  • două roșii mici
  • ulei de palmier (sau orice ulei folosiți pentru prăjit)
  • 3 linguri de sos de roșii
  • o tăviță de carne de vită sau porc
  • condimente: sare, piper, eventual pătrunjel, cimbru

Preparare:

Se taie mărunt ceapa și ardeiul, iar roșiile se decojesc (click aici pentru a revedea trucul pentru decojirea ușoară a roșiilor) și se taie cubulețe. Carnea se taie și ea cuburi. Se călește ceapa și ardeiul în ulei, într-o tigaie cu fund gros. Se adaugă roșiile și carnea, care se amestecă împreună cu legumele și se întoarce apoi de pe o parte pe alta până e albă pe toate părțile și ușor rumenită. Se adaugă și sosul de roșii și se amestecă bine, apoi se toarnă un pahar de apă și se amestecă din nou. Compoziția se lasă la fiert pe foc mic până e sosul destul de gros cât doriți, mie mi se pare perfect undeva dupa ~40 minute. Între timp se mai verifică și se potrivește de sare și piper.

Processed with Moldiv

 

Dacă vreți, acum e momentul să adăugați o porție de cartofi fierți pentru un fel principal complet. Dacă nu, puteți presăra puțin pătrunjel sau cimbru și e gata! Luați de pe foc și consumați cu încredere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *