Lettuce wraps – CaSarmale crude pentru micul dejun

Un mic dejun inedit sunt așa-numitele “lettuce wraps”. Nu, încă nu a venit Crăciunul ca să facem sarmale, ci doar servim puțin altfel salata. Mai exact, compoziția unui mic dejun se servește cu sos, învelită în frunze de salată.

Ingrediente pentru compoziție:  șuncă sau piept de pui, telemea, roșii, măsline (și, în definitiv, ce vă mai place pe un platou de mic-dejun)

Ingrediente pentru sos: 2 lingurițe de maioneză cu usturoi, 2 lingurițe de muștar, sare, piper, chilli după gust

+ frunze de salată, preferabil frunzele mai dinspre exterior de la o salată moale, pentru că sunt mai flexibile. E un caz clasic de “faceți cum zice popa. nu cum face popa”, având în vedere că salata pe care am folosit-o eu, o salata Eisberg, era destul de crudă și se rupea ușor.

Preparare: Tăiați mărunt ingredientele pentru compoziția internă și amestecați-le. Amestecați sosul și ungeți frunzele de salată. Puneți conținutul pe frunze, îndoiți o margine ca să nu “cadă” umplutura, apoi rulați strâns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *