Sos de usturoi cu smântână

V-am promis demult rețeta acestui sos, care se potrivește minunat cu un pui la grătar sau la tigaie, dar și cu peștele sau cartofii prăjiți. Se face foarte ușor și merită încercat, așa că, să începem!

Ingrediente:

  • 3-4 căței de usturoi
  • o linguriță de muștar
  • sare, piper, alte condimente (de exemplu mărar, pătrunjel, cimbru etc.)
  • ulei de măsline (cam o lingură și jumătate în total)
  • smântână după gust (cam 2-3 linguri)

Pregătire:

Presați cățeii de usturoi într-un bol mic și amestecați cu lingurița de muștar și condimentele uscate (sarea, piperul, alte condimente uscate). Adăugați uleiul puțin câte puțin și amestecați până e încorporat în amestec, exact ca la maioneză. Odată “umflată” compoziția cu ulei, adăugați smântână în funcție de cât de concentrat vreți sosul (mai multă smântână înseamnă un sos mai slab, mai diluat). Dacă aveți condimente proaspete, tăiați-le mărunt și adăugați-le pentru extra gust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *