Varză călită

Personal, nu suport varza călită. Gata, am zis-o! Dar când clienții fideli, abonați la mâncarea Călinei Gospodina, trebuie răsplătiți pentru faptele bune, atunci merită orice tratație. Varza călită se face simplu, într-o tigaie mare și adâncă, apoi se consumă ardelenește, cu o porție de cârnați sau cu grătare.

Ingrediente:

  • 1 kg varză
  • un ardei
  • o roșie
  • o ceapă mică
  • 3 linguri de sos de roșii
  • apă
  • sare, piper, boia dulce
  • ulei pentru prăjit

Preparare:

Se taie varza mărunt sau, preferabil, se dă prin răzătoare. Se taie mărunt ceapa, ardeiul și roșiile. Într-o tigaie se pune uleiul, apoi se adaugă ardeiul și roșiile. Se adaugă treptat, amestecând, varza. Ea scade mult, deci aveți răbdare cu ea până o puteți pune pe toată în tigaie.

Processed with Moldiv

Se adaugă sosul de roșii, cam jumătate de pahar de apă și se pune capac, se face focul mic și se lasă până capătă o culoare aurie și devine ușor translucidă. Urmăriți varza și completați cu apă în cazul în care pare să se ardă. Spre sfârșit potriviți de sare, piper și eventual boia dulce pentru gust și culoare frumoasă.

Processed with Moldiv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *