Bruschete calde

Preferatele mele sunt bruschetele calde. De oricâte ori mi se întâmplă să cer la restaurant bruschete și să îmi aducă salată de roșii rece întinsă pe o pâine prăjită, sunt foarte dezamăgită… De-aia e bine să le facem noi, acasă. Așa avem garanția că felul comandat este același cu felul pe care îl servim în final. Așadar, pentru 2 porții de bruschete calde delicioase, avem așa:

Ingrediente:

  • o roșie mare
  • un morcov mare
  • șuncă sau piept de pui
  • porumb dulce la conservă
  • condimente: sare, piper, busuioc
  • cașcaval
  • o jumătate de lingură de ulei pentru prăjit
  • câteva felii de pâine

Preparare:

Se taie cuburi roșia și șunca, se răzuiește morcovul și se deschide conserva de porumb. Se pune la prăjit pâinea.

 

2014-12-14 11.41.48

Într-o tigaie se încălzește uleiul, apoi se adaugă roșia, șunca, morvocul și porumbul. Se amestecă bine și se lasă puțin să soteze. Se adaugă condimentele, se amestecă din nou de câteva ori și apoi se ia de pe foc. Ideea e să se soteze, dar să nu se înmoaie prea tare, ca să nu ajungă supă de legume…

Peste feliile de pâine prăjită se pune din compoziția rezultată în strat gros și, cât degajă căldură, se rade cașcaval pe deasupra. Cașcavalul se va topi și va “lega” eventualele bucăți greu de păstrat în echilibru când se mănâncă bruschetele. Nu numai atât, dar oferă și un gust aparte, de topping de pizza. Feliile de pâine mari se pot tăia în jumătate ca să fie de dimensiunea unei bruschete. Poftă bună!

2014-12-14 11.44.02

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *