Cadouri “gospodinești” de Crăciun

Gata, mi-am primit porția pentru acest sezon de iarnă. Acest articol este unul de laudă, dar, dacă dați scroll în jos destul, veți găsi și o listă de cadouri potrivite pentru gospodinele din apropierea voastră. Nu uitați că mamele, bunicile, surorile și chiar bărbații pasionați de bucătărie din familia și cercul vostru de prieteni merită cadouri pe gustul lor. Anul ăsta, renunțați la setul de săpun + cremă și încercați câteva accesorii de-ale bucătăriei.

Să începem cu ce am primit eu: de “Moș Nicolae” am primit o răzătoare multifuncțională Phillips (emag.ro), cunoscută și sub numele de “Viva Salad Maker”. Acest aparat electrocasnic face de toate: feliază, răzuiește, taie cuburi/paie/julien etc. De “Moș Crăciun” am primit un Grill Raclette de la LIDL, ca să pot face grătarele în casă fără să mai traumatizez tigaia în fiecare zi (lidl.de). Așa că le-am încercat deodată pe ambele, repetând deja celebra Cina lu’ băiatu.

Avantajele aparatului de salată este că tăierea legumelor se face rapid și fără efort. Aparatul e ușor de spălat și convenabil. Ca dezavatantaje: aruncă foarte tare cu feliile, așa că multe pot ajunge pe jos dacă nu ținem bolul de colectare aproape de “gura” aparatului. O chestiune de preferință și care nu este neapărat un dezavantaj este că mie îmi par foarte mici/subțiri bucățile rezultate. Per total, însă, e mult, mult mai ușor.

Processed with Moldiv

Grill Raclette e de asemenea o investiție bună. Se poate găti fără ulei sau cu puțin ulei pentru a unge suprafața grătarului sau a pietrei pentru gătit. Gustul iese minunat însă jumătatea din piatră se încinge destul de greu, ceea ce spune și manualul de instrucțiuni, care recomandă 30 de minute pentru a încinge piatra. Singura problemă e că, între timp, termin de gătit marea parte pe jumătatea de grill! De asemenea, atenție la carne: ea se poate lipi inițial de piatră, dar dacă așteptați puțin se va desprinde singură, deci nu zgâlțâiți carnea, ca să nu iasă sucurile din ea. În tigăile cele micuțe, numite “raclette”, e o idee bună să puneți amestecuri cu brânzeturi, care se topesc delicios prin încălzire de deasupra și se combină cu restul ingredientelor. Eu am făcut roșii cu telemea și le-am presărat apoi peste dovleceii făcuți pe grătar. A ieșit o minune!

10830826_751461894934303_7494628569703055992_o

V-am promis și o listă de cadouri potrivite pentru gospodinele și gospodinii voștri. Așa că le clasific după buget:

buget mic: forme de silicon pentru copt, hârtii pentru cupcakes sau bomboane, pensule de silicon, spatule, spumiere, storcător manual de citrice,

buget mediu: storcător semi-automat de citrice, presă pentru sandwichuri calde, cântar electronic, aparat de wafe, tigaie, oală, răzătoare manuală, fierbător, șorț de bucătărie*

buget mare: grill de interior, răzătoare automată, roboți de bucătărie, seturi de tigăi sau oale, seturi de cuțite

*trecut la buget mediu pentru că unul frumos, util și rezistent la intemperiile bucătăriei va fi probabil și scump.

Voi ce cumpărați de Crăciun? Aștept comentarii aici și pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *