Rochers (bile cu rom)

După cum vă povesteam pe pagina de Facebook, la noi la firmă s-a făcut un gest foarte frumos. Cooking day a fost un eveniment în care câțiva angajați ai firmei au gătit pentru colegii lor, porțiile s-au vândut pentru o sumă donată ulterior unei cauze sociale. Eu am gătit din nou pastele de post, cu sos de busuioc, dovlecei și roșii cherry (rețeta aici, detalii despre cum să tăiați ușor roșiile cherry aici). Rețeta de supă cremă de roșii (de aici) a avut de asemenea succes, fiind gătită excelent de Ioana Marchiș, căreia îi mulțumesc că a avut atât de multă încredere în mine încât a încercat rețeta pentru prima dată într-o cantitate atât de mare.

Dar, să revenim la oile noastre și să vă arăt cum puteți face un desert care arată minunat, are un gust delicios și se face ușor, fără coacere. Vă rog să luați în considerare că pozele reflectă 3 ture făcute deodată, așa că va ieși cam o treime din cantitate după următoarele ingrediente:

  • 150g oleaginoase (nuci, alune, migdale etc.)
  • 125g napolitane de vanilie
  • 60g zahăr pudrat
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri miere
  • 60 ml rom (sau băutură spirtoasă cu aromă de rom)
  • pentru decor: cacao, ciocolată

Preparare:

Alunele, nucile sau ce alte oleaginoase ați ales se macină și se pun în cuptor pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Se lasă 8 minute, în care bucătăria se va umple de un miros grozav, apoi se scot și se lasă la răcit. Napolitanele se macină și se amestecă cu alunele, zahărul pudră și cacaua strecurată. Se amestecă bine cu o lingură, apoi se adaugă ingredientele “umede”: mierea și romul. Se amestecă prin frământare până când amestecul are o consistență omogenă.

2014-12-11 22.09.31

 

Se dă jumătate de oră la frigider, apoi se rulează în bile de dimensiunea bomboanelor dulci, așa cum sunt Rafaello sau Ferrero Rocher. Se decorează apoi după gust: eu am dat jumătate prin cacao și cealaltă jumătate prin ciocolată topită pe bain marie. Având în vedere că am făcut atât de multe, nu am făcut nimic mai special, dar o idee bună e să le șprițuiți pe deasupra cu ciocolată albă, sau dacă aveți orice decor alb, auriu sau festiv… imaginația voastră este limita. Bilele decorate se așează în hârtii pentru bomboane.

Processed with Moldiv

 

Cele trase prin ciocolată arată cel mai asemănător cu rocher-urile de la Ferrero, dar gustul este destul de similar între cele două “modele”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *