Sos de mere pentru cărnuri

Pentru o savoare dulce-acrișoară, grozavă cu pui sau alte cărnuri, încercați un sos de mere.

Ingrediente:

  • suc de mere (din 3-4 mere)
  • 3-4 linguri mari de sos de roșii
  • 1 lingură de unt
  • 2 linguri rase de zahăr brun
  • sare, piper
  • o linguriță de boia dulce
  • praf de chilli după gust (din cel slab cam o linguriță-două ajunge)

Preparare:

Sucul de mere e preferabil să fie proaspăt stors, dar presupun că iese la fel de bun și cu suc de mere din comerț (ba poate chiar iese mai transparent și mai aspectuos). Eu am pus aproximativ o cană, cât mi-a ieșit suc din 3 mere destul de mari.

La început încingem untul într-o tigaie mai înaltă, pe foc mediu. Adăugăm sucul de mere și sosul de roșii, amestecăm până se omogenizează, apoi adăugăm zahărul și condimentele după gust. Amestecăm din nou și lăsăm să dea câteva clocote. Se îngroașă, însă doar puțin. Se ia de pe foc și se servește alături de felul de mâncare preferat.

Sugestie de servire: pregătiți mici pane-uri din pui (dintr-o maia de făină și albuș de ou), prăjiți-le în tigaie până sunt aurii și apoi adăugați sosul peste ele. Combinația puiului cu picant și dulce-acrișor e foarte gustoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *