Biscotti cu migdale și ciocolată

Biscotti este un tip de fursec copt de două ori (bis-cotti, get it?) care merge de minune cu o cafea și ține mult, fiind uscat, dar gustos. Dacă vă place gustul de migdale și apreciați un biscuite bun, încercați această rețetă și veți obține o farfurie plină de fursecuri crocante și delicioase.

Ingrediente:

  • 150g zahăr
  • 250g făină
  • 3 ouă mari
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • jumătate de linguriță esență de migdale
  • sare
  • jumătate de pliculeț de praf de copt
  • migdale după gust: 100-200g

Preparare:

Migdalele se mărunțesc folosind robotul de bucătărie. Se pune o foaie de copt într-o tavă și se împrăștie migdalele peste ea. Se pun la cuptor la foc mare timp de 8 minute, până sunt ușor prăjite și miros frumos.

Photo 22.01.2015, 22 58 14

Ouăle se bat cu esențele folosind un mixer sau telul. Separat într-un vas se amestecă ingredientele uscate: zahărul, făina, praful de copt și sarea. Se pun înăuntru ouăle și se amestecă cu telul, până se omogenizează într-un aluat lipicios. Se adaugă ciocolata tăiată bucățele mici, migdalele și se amestecă.

Photo 22.01.2015, 22 58 46

Aluatul se împarte în două bucăți, care se modelează pe o suprafață presărată cu făină în forma unor butuci. Atenție, butucii se vor lăsa la copt, deci cu cât vreți să fie mai late fursecurile, cu atât mai lați trebuie să fie “butucii”. Se coc la foc 180 grade Celsius timp de 35 minute, după care urmează partea cea mai deosebită.

Photo 22.01.2015, 22 57 12

Butucii copți se lasă 10 minute la răcit, apoi se taie felii. Folosiți mișcări de tăiere ca pentru fierăstrău și aveți răbdare, ca să nu sfărmați fursecurile.

Photo 22.01.2015, 22 56 22

 

Așezați feliile înapoi în tavă și dați la copt la 150 de grade Celsius timp de 8-10 minute, apoi scoateți, întoarceți biscuiții pe cealaltă parte și mai lăsați încă 8-10 minute la cuptor. Cu cât lăsați mai mult fursecurile la copt, cu atât vor fi mai crocante, depinde de preferințele voastre.

Se savurează la cafea sau ca material de ronțăială oricând doriți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *