Cheesecake

Mai întâi, am gustat. Cheesecake-ul făcut de Flavia a fost atât de bun încât nu am putut rezista tentației de a încerca și eu. A durat destul de mult, până am reușit să îmi repar cuptorul și până am găsit puțin timp liber, dar până la urmă am făcut și eu un cheesecake după rețeta originală a lui Adi Hădean. A ie;it atât de bună încât efectiv nu vă pot descrie în cuvinte gustul, “delicios” fiind prea puțin spus, iar “mmmm…” nereușind să exprime nici el prea bine…

Ingrediente:

 • 300g biscuiți Petit Beurre
 • un pachet de unt sau margarină
 • 500g brânză quark
 • 500g mascarpone sau cremă de brânză (e.g. Philadelphia, Exquisa)
 • esență de vanilie
 • 300g zahăr
 • brandy sau rom
 • 4 ouă
 • topping: dulceață de afine, vișine etc.

Preparare:

Se sfarmă biscuiții. Se topește untul/margarina și se amestecă în biscuiți, apoi se așază într-o tavă rotundă cu inel (se poate și fără inel, dar atunci trebuie avută grijă la tăierea prăjiturii și scoaterea ei din tavă). Se presează ușor.

IMG_1908

Se dă la frigider 10 minute, până se face crema. Pentru cremă amestecăm într-un vas brânza quark cu puțină esență de vanilie și apoi cu celălalt tip de brânză. Amestecăm înăuntru și zahărul. Adăugăm puțin brandy sau rom, pentru a da o aromă mai distinsă, după care amestecăm și cele 4 ouă, unul câte unul. Nu bateți cu mixerul, ci amestecați ușor cu telul, ca să nu intre prea mult aer.

Processed with Moldiv

Se pune crema peste blatul de biscuiți și se dă la cuptor o oră la foc mediu (150-170 grade Celsius). E posibil să fie moale în mijloc, dar atât timp cât nu e foarte lichidă se va întări în frigider. Se lasă la răcit în interiorul cuptorului și apoi la temperatura camerei, ceea ce împiedică formarea de crăpături. După ce a ajuns la temperatura camerei, mai e nevoie să stea 3-4 ore la frigider, până se leagă, dar cel mai bine e să o lăsați peste noapte, acoperită cu un prosop care nu atinge prăjitura. Dimineața se scoate inelul de pe tavă și se porționează în felii.

cheesecake-allFeliile de cheesecake se servesc cu un topping de fructe sau ca atare, fiind delicioase și decadente… Am primit doar aprecieri, așa că nu ezitați să încercați rețeta. Aștept să aud cum v-a ieșit! Spor și poftă bună!

 

2 thoughts on “Cheesecake”

 1. Flavia says:

  Arata delicios de bine 😉

  1. calina says:

   Mulțumesc, așa a fost și gustul! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *