Guacamole (sos de avocado pentru nachos)

O rețetă clasică alături de nachos și, mai ales, o rețetă pe care v-am promis-o demult, astăzi vă prezint ceva simplu și de efect pentru o seară cu prietenii. Sosul făcut în casă e ușor de preparat, dar mult mai gustos și mai sănătos decât ceea ce se găsește pe piață. Miezul de avocado se oxidează foarte rapid, iar restul ingredientelor sunt de asemenea alterabile, astfel încât un guacamole la borcan din supermarket ajunge să fie plin de conservanți. Sosul nostru e vegetal, delicios și se consumă imediat, așa că nu trebuie să ne facem probleme.

Ingrediente:

  • 2 fructe de avocado mari
  • o roșie mică
  • o ceapă mică
  • 2 ardei iuți jalapeno (în funcție de cât sunt de picanți, s-ar putea să vă ajungă și unul singur)
  • sucul de la jumătate de lime (sau de la jumătate de lămâie)
  • sare, piper

Preparare:

Nimic mai simplu. Se taie avocado pe jumătate și se scoate sâmburele. Se scobește și se pune, bucăți, într-un vas de mixer. Se taie mărunt ceapa, roșia, iar ardeii iuți se curăță de sâmburi și se taie, de asemenea, mărunt. Se adaugă legumele în vasul de mixer și se bate până când are o consistență păstoasă, dar în care se văd bucățile de legume. Se adaugă sarea și piperul după gust, sucul de lime/lămâie și se mai bate puțin.

E gata de servit, în boluri sau așezat pe platouri, oriunde în apropierea unui platou de nachos. Dacă vreți să îl păstrați, ține 2 zile la frigider acoperit cu folie alimentară.

Truc de gospodine:

Dacă ardeii iuți nu sunt destul de iuți pentru gustul vostru, adăugați la sos o linguriță de Eros Pista (ardei iuți tocați la borcănel)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *