Omletă colorată

În primul rând, vă datorez niște scuze. De-a lungul sezonului de ski, al meu logodnic nu mi-a lăsat o clipă liberă fără distracție pe pârtie, așa că nu am avut timp să gătesc cine știe ce, doar câte-un pui la pungă odată pe săptămână, apoi iar săream în mașină, cu skiurile la purtător. Dar iată că acum am două-trei momente libere și vă pot da o idee de efect pentru diminețile în care luați micul dejun acasă. Este vorba despre o omletă aromată și colorată, ușor de făcut dar foarte gustoasă, datorită ingredientelor alese.

Ingrediente:

  • o mână de cubulețe de bacon
  • 2 ouă
  • sare, piper, busuioc
  • o lingură de ketchup sau sos de roșii
  • o linguriță de pastă de ardei iute (Eros Pista)
  • cașcaval, roșii și castraveți pentru decor

Preparare:

Cubulețele de bacon se rumenesc într-o tigaie cu puțin ulei. E important ca tigaia să fie încăpătoare, ca omleta să se facă uniform.

Untitled design (1)

Între timp preparăm ouăle. Le spargem într-o farfurie adâncă și le batem energic cu furculița până se obține o compoziție omogenă. Apoi adăugăm aromele: sarea, piperul, busuiocul, sosul de roșii și pasta de ardei iute. Batem din nou, iar de data aceasta vom avea o compoziție de o culoare plăcută, spre roșu.

Turnăm compoziția în tigaie, peste cubulețele de bacon, având grijă să fie cât mai uniform întinsă. Se lasă pe foc până când partea inferioară e crocantă, iar cea superioară nu curge deloc. Fiind o omletă cu multe bucăți de carne, nu se întoarce și pe partea cealaltă, ca să nu se rupă, ci se poate servi ca atare.

Se decorează cu fășii de castraveți, roșii și cașcaval ras și se savurează. Gustul savuros e dat de bacon și de aromele bine alese, așa că mai trebuie să aveți grijă doar la calorii!

Untitled design (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *