Penne la cuptor cu sos roz

Pregătiți-vă pentru o experiență culinară ușoară, recompensată cu o masă delicioasă, gustoasă și sățioasă. Uitați pentru câteva minute de calorii și lăsați-vă cuceriți de savoarea pastelor penne cu legume, piept de pui, sos delicios și învăluite în cașcaval topit… Mmmm! Sună ca o reclamă? Asta pentru că a fost prea bun ca să mă pot abține de la o astfel de descriere. Amatorii de paste trebuie neapărat să încerce această rețetă, dar și cei care vor să impresioneze pe cineva cu o cină romantică.

Ingrediente:

  • un piept de pui afumat (sau pastramă, sau cuburi de pui călite în ulei)
  • un dovlecel
  • o ceapă
  • 100 g cașcaval (sau înlocuit cât mai mult cu parmezan)
  • o conservă mică de porumb dulce
  • sos bolognese
  • smântână pentru gătit
  • condimente: sare, piper, boia iute, busuioc

 

Untitled design (3)Preparare:

Se taie dovlecelul și puiul cubulețe, apoi se condimentează. Se călește ceapa în ulei sau unt, apoi se adaugă dovlecelul și puiul tăiat cubulețe. Se lasă până se înmoaie și prind o culoare rumenă, apoi se scot pe o farfurie. Între timp se fierb pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se scot într-o strecurătoare și se clătesc cu apă rece.

Untitled design (4)Se prepară sosul din părți egale de sos bolognese și smântână, amestecate bine într-un bol.

Într-un vas de jena rezistent la căldură sau într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se alternează straturi din amestecul preparat în tigaie, penne fierte, porumb dulce, cașcaval ras și sos. Nu vă zgârciți cu sosul, pentru că nu veți regreta gustul final. Se amestecă bine cu mâinile, apoi pe suprafață se mai rade un strat gros de cașcaval. Se lasă la cuptor 30 minute sau mai mult, până când cașcavalul de deasupra are o culoare aurie spre maroniu, dar nu este ars.

Se scoate pe farfurii și se servește simplu, cu furculița. Sigur veți repeta rețeta!

PS: această rețetă are aprobarea lui Alex Drăgoescu, invitat la mine în acea seară și critic culinar extraordinar:

Untitled design (6)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *