Tarta Banoffee

Revin cu o rețetă extrem de ușoară, chiar și pentru începători. E o tartă preparată la rece (fără coacere), din ingrediente puține și ușor de asamblat. Gustul este de asemenea delicios, meritând efortul.

Ingrediente:

  • 200g biscuiți
  • 100g unt
  • budincă de caramel
  • 3-4 banane
  • frișcă, fulgi de migdale, ciocolată rasă, etc. pentru decor

Preparare:

La așa o listă de ingrediente, să nu vă așteptați la o preparare mai grea. Biscuiții se sfarmă în blender până se fac aproape praf. Se topește untul la cuptorul cu microunde și se amestecă în biscuiții sfărâmați până se omogenizează. Blatul de biscuiți se presează uniform într-o tavă cu inel sau într-o formă de tartă. Lăsăm la rece până preparăm budinca de caramel.

Budinca, atât cât e caldă, se toarnă peste blatul de biscuiți și se lasă la răcit. Când ajunge la temperatura camerei și formează o pojghiță pe deasupra, feliem bananele și le punem peste budincă, astfel încât să acoperim toată suprafața tartei. Separat se prepară frișca, adăugând puțin întăritor pentru frișcă (sau pur și simplu o lingură de amidon amestecată cu zahăr praf) și se pune într-un dispozitiv pentru decorat cu capăt în formă de stea.

Se trag linii paralele vertical, apoi se învârte tava cu 90 de grade și se fac tot linii verticale (e mai ușoară mișcarea), dar de data aceasta perpendiculare pe cele vechi, ca să avem un model de grilaj. Se presară pe deasupra ciocolată rasă, bombonele de ciocolată, fulgi de migdale sau alte elemente de decor ușoare.

Se lasă la rece câteva ore (sau peste noapte) și se consumă rece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *