Trucuri pentru papanași delicioși

De data asta, am făcut papanașii dintr-un mix de la Dr. Oetker, dar vreau să încerc și rețeta “de la zero”. Indiferent dacă faceți papanașii din mix sau folosind o rețetă tradițională, iată 2 trucuri care aduc un plus de savoare acestui desert:

  1. folosiți o smântână grasă: se întinde mai greu, dar atunci când se va combina cu gemul va rezulta un topping dens, gustos și cremos. Țineți minte că smântâna adevărată este grasă, iar cea vândută la supermarketuri este în general amestecată cu iaurt, ceea ce o face acră și nepotrivită pentru deserturi, în timp ce frișca e mult prea dulce pentru a fi combinată cu papanașii.
  2. nu folosiți un gem foarte dulce: ideal pentru papanași se recomandă un gem de afine (cel de la Râureni e foarte bun) sau de caise. Nu combinați cu căpșuni sau cireșe, pentru că va fi grețos de dulce.

Voi cum “asortați” papanașii? Aștept sugestiile voastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *