Foietaj cu magiun (cel mai simplu)

Uite o rețetă care se potrivește perfect scopului acestui blog. Este rapidă, gustoasă, simplă și… dulceeee! Aveți nevoie doar de două ingrediente (hai, 3 dacă punem la socoteală și zahărul pudră pentru decor) și 5-10 minute pentru asamblarea lor, apoi puneți totul la cuptor și ați scăpat.

Ingrediente:

  • o foaie de aluat pentru foietaj
  • magiun, gem sau cremă de ciocolată

Preparare:

Se desface foietajul și se întinde pe masă. Cu un pahar se formează discuri în mijlocul cărora se așază câte o linguriță moca de umplutură. Eu am folosit magiun, dar se poate folosi orice fel de gem mai tare sau cremă de ciocolată. Apoi, folosind mâinile sau un dispozitiv pentru ravioli, se împachetează discurile pe jumătate. Se vor desface în cuptor, dar e important pentru prima parte, ca să nu cadă afară cu totul umplutura.

Untitled design (13)

Se așază distanțate într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt (în poză se vede o suprafață de silicon pentru copt în loc de hârtie, dar e cam același lucru). Se dă tava la cuptor la temperatură medie spre mare, până când se umflă, capătă un aspect înfoiat și crocant, iar suprafața prăjiturilor este aurie.

Se pot pudra cu zahăr, ca să nu se lipească umplutura și pentru aspect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *