Fursecuri cu gem

Am făcut aceste fursecuri de Paște, însă nu am apucat prea curând să decarc pozele și să vă scriu despre această rețetă simpatică pentru prăjiturele. La fel ca în rețeta anterioară, am folosit un magiun destul de ferm, nu foarte dulce, dar puteți folosi orice fel de gem, sau chiar alt lipici, precum untul de arahide, crema de ciocolată etc.

Ingrediente:

  • 80g zahăr
  • 280g făină
  • 2 ouă + 1 gălbenuș pentru decor
  • un plic de zahăr vanilinat
  • 80g unt sau margarină pentru prăjituri
  • un praf de sare
  • o lingură de lapte
  • gem

Preparare:

Se amestecă zahărul, zahărul vanilinat și un ou până compoziția e omogenă și spumoasă. Se adaugă untul, sarea și făina, se amestecă bine și se frământă până când se obține un aluat omogen. Se lasă la frigider o oră, pentru a se întări.

Untitled design (15)

 

După ce s-a răcit, se întinde aluatul pe o suprafață non-adezivă și se taie folosind forme pentru biscuiți. Pentru floricele, faceți câte o gaură în mijlocul fursecului în jumătate dintre forme. Formele se lipesc apoi câte două folosind gemul (pentru floricele se lipește câte una plină de câte una cu mijlocul tăiat). Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu gălbenușul rămas bătut cu laptele, apoi se dau la cuptor până sunt rumene.

Se scot pe un grătar și se lasă la răcit, apoi se servește pe platouri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *