Pui în curry

Continuăm seria rețetelor simple, rapide și sățioase, cu o combinație indiană delicioasă, puiul cu sos de curry, servit preferabil alături de un orez gătit simplu, eventual cu puțin sos sirracha. Condimentele indiene sunt puternice, de aceea trebuie puțin “diluate” cu smântâna de gătit, pentru a da o consistență cremoasă acestui prânz ușor de preparat.

Ingrediente:

  • o taviță de piept de pui sau pulpă dezosată
  • praf de curry
  • smântână pentru gătit, cam 100-150 ml / tigaie
  • ulei pentru prăjit (preferabil de palmier), sau unt

Preparare:

Pieptul de pui se bate cu un ciocan pentru carne. Dacă folosiți pulpă dezosată, aveți grijă mai întâi să o “desfaceți” tăind-o cu cuțitul pe mijloc, pentru a obține felii groase, apoi bateți bine. Se dă puiul prin praful de curry, pe o parte și pe celalată și se lasă să stea aproximativ 10 minute.

Într-o tigaie se încălzește uleiul, apoi se face focul mic și se pune puiul pe o parte până se rumenește, apoi se întoarce și pe cealaltă parte până are o culoare uniformă. Când este complet făcută friptura, se adaugă smântâna pentru gătit și se amestecă. Ea se va face galbenă în contact cu curry-ul, formând sosul de curry. Se mai lasă un minut la foc mic, apoi se scoate pe o farfurie. Dacă v-a mai rămas pui, curățați tigaia și repetați procesul cu a doua tură de carne.

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *