Rulouri de pui în bacon

Din când în când, am puțin timp liber la dispoziție, așa că mă ocup și de partea estetică a mâncării pe care o gătesc. De obicei e în weekend sau în concedii/vacanțe, pentru că doar atunci pot face cartofi prăjiți, această garnitură fiind imposibil de reîncălzit și astfel, de pus la pachet. De data asta am gătit o porție de rulouri de pui în pastramă (deși recomand să folosiți bacon), serviți alături de cartofi prăjiți, sos de muștar cu usturoi și sos barbecue. Mai mult, am avut chef să aranjez frumos farfuria, așa că vă voi spune cum să realizați și modelul din poze.

Ingrediente:

  • o tăviță de mușchiuleț de pui
  • un pachet de felii de bacon, sau orice alt mezel asemănător: pastramă, prosciutto, jambon etc.
  • sare, piper, boia iute
  • cașcaval sau parmezan
  • ulei pentru prăjit

Ingrediente pentru sosul de usturoi:

  • o lingură de muștar
  • 2 linguri de smântână
  • 2 lingurițe de usturoi granulat, sau după gust

Preparare:

Spălăm mușchiulețul de pui și îl lăsăm să se scurgă, apoi îl condimentăm cu sare, piper și boia iute. Îl învelim în feliile de bacon. Dacă mezelul folosit este prea scurt, așa cum a fost pastrama pe care am folosit-o eu, atunci recomand să înfigeți niște scobitori în rulouri, ca să se “obșnuiască”; oricum în tigaie vin puse fără scobitori. Se rade cașcavalul sau parmezanul peste rulouri, se unge o tiagaie cu puțin ulei și se prăjesc rulourile pe ambele părți, până sunt aurii și crocante. Se scot pe un șervețel pentru a se scurge de ulei.

Untitled design (20)

Pentru decorul din sos, amestecați ingredientele pentru sosul de muștar și usturoi și așezați o parte din el ca atare, în farfurie. Se așază cartofii și rulourile cu grijă, apoi putem să pregătim modelul de pe margine. Pentru acesta, se pun alternativ picături mai mari din sosul de usturoi și sosul de barbecue. Cu o scobitoare se trece prin mijlocul picăturilor, dintr-o singură mișcare, formând astfel modelul final.

Bon apetit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *