Spumă de cartofi

Dacă v-ați săturat de veșnicul piure, iată că există o alternativă mai interesantă, dar la fel de rezistentă la transport și reîncălzire.

Ingrediente:

  • 600g cartofi
  • 3 gălbenușuri + 1 pentru decor
  • 50g cașcaval
  • 50g unt sau margarină de bună calitate
  • 2 linguri de lapte pentru decor
  • sare, piper după gust

Preparare:

Fierbem cartofii și îi spargem cu un tel, exact ca pentru piure. Se încălzește puțin cuptorul și se stinge focul, iar cartofii se lasă în cuptorul astfel pregătit timp de 5 minute, ca să se usuce.

După ce trec cele 5 minute, se pun cartofii într-o tigaie pe foc mic, se adaugă untul și se amestecă încontinuu 8 minute. Se adaugă gălbenușele amestecând în continuare până la incorporarea completă, apoi cașcavalul, sarea și piperul. Se amestecă până la omogenizare.

Compoziția se pune într-o tavă și se unge cu un amestec de gălbenuș și lapte. Se mai poate pune cașcaval ras, parmezan, verdețuri etc. Se dă la cuptor 25-30 de minute, până crusta de gălbenuș este aurie. Pentru servire, se taie cu un cuțit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *