Rulouri de pui (varianta adevărată)

Recunosc, data trecută am trișat în ceea ce privește rulourile. Rulourile anterioare erau de fapt mușchiuleț de pui învelit în bacon, iar oamenii când spun “rulouri de pui” se referă de obicei la rețeta pe care tocmai o aveți în față. Așa că aceasta este modul meu de a-mi cere scuze dacă v-am indus în eroare cu titlurile rețetelor.

Ingrediente:

  • o tăviță de piept sau pulpe dezosate de pui
  • cașcaval
  • castraveți murați
  • condimente: sare, piper, busuioc

Preparare:

Dacă folosiți pui, bateți direct, altfel pentru pulpă e nevoie să o desfaceți cu cuțitul, într-o formă cât mai plată, și doar apoi să bateți carnea. Se condimentează cu sare, piper și busuioc pe ambele părți și se lasă să stea 5-10 minute. Între timp, radeți cașcavalul și tăiați castraveții în cubulețe cât mai mici.

Untitled design (26)

Se presară peste fiecare felie de pui un covor de cașcaval ras și câteva cubulețe de castravete. Se rulează și se prinde cu o scobitoare.

De aici aveți două posibilități: una dintre ele este cea de gordon bleu, în care, dacă structura voastră de pui rulat este destul de solidă, se poate tăi și frige la orizontala, în felii de ruladă. Dacă nu, faceți cum am făcut eu și anume dați focul unei tigăi mic, și rumeniți cu răbdare pe toate părțile, având grijă să observați dacă se pătrunde centrul rulourilor.

Se scot pe un șervețel și se servesc alături de un piure de cartofi. Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *