Batoane proteice

Sportivii vor aprecia cu adevărat această gustare, perfectă pentru a reîmprospăta energia oricui, fără remușcări legate de sănătate. De multe ori, batoanele proteice din comerț conțin diverse substanțe dăunătoare, precum conservanții sau coloranții artificiali, dar această rețetă de batoane este atât de simplă încât veți vedea că merită să le preparați singuri, acasă. Până la urmă, vorba mea este mereu “Măcar știi ce ai pus în ele”.

Ingrediente:

  • o cană de fulgi de ovăz
  • jumătate de cană de praf de proteine (opțional)
  • jumătate de cană de orez expandat (pufarine)
  • 2 linguri cu vârf unt de arahide
  • 1-2 linguri miere (sau sirop de arțar)
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • pentru decor: 50g ciocolată, o linguriță de grăsime, preferabil ulei de cocos (dacă nu, unt)

Preparare:

Se dau prin blender fulgii de ovăz până când se transformă într-o făină mai fină. Pufarinele se sfarmă la fel, până când sunt mărunte. Se amestecă într-un bol ingredientele uscate: făina de ovăz, praful de proteine și pufarinele sfărmate. Se amestecă bine, apoi se adaugă ingredientele umede: mierea, untul de arahide și vanilia și se amestecă. Atenție, e important să adjustați cantitățile după gustul propriu. Consistența finală ar trebui să fie cea de nisip umed.

Acum, amestecul pentru batoane este gata. Se pune hârtie de copt într-o tavă, apoi amestecul se presează bine de tot în acea tavă. Vă puteți ajuta de un pahar cu fundul plat, pentru a fi siguri că aplatizați și presați perfect amestecul. Se dau la congelator 10-15 minute, apoi se taie în forma de batoane și se mai lasă 5 minute, până preparăm decorul.

Untitled design (28)

La foc mic se topesc pe bain-marie (baie de aburi) ciocolata și uleiul de cocos (sau untul, dar uleiul de cocos va da batoanelor un gust mai interesant… ). Se amestecă bine și apoi se întinde pe o parte a batoanelor. Se mai dau încă 5-10 minute la congelator până când ciocolata se întărește pe batoane, apoi se pot împacheta batoanele în folie de plastic sau în hârtie de copt. Păstrați la rece pentru maxim efect! Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *