Panna Cotta

Porția pe care v-o descriu aici iese mică, dar puteți multiplica voi ingredientele ca să iasă vase întregi de desert delicios. Panna cotta este un desert italian delicios, perfect în combinație cu sosuri de fructe și/sau fructe proaspete, mentă sau în alte combinații.

Ingrediente:

  • o cană cu vârf de frișcă
  • 2-3 linguri de zahăr
  • un pliculeț de gelatină
  • 2 linguri de apă
  • o linguriță de esență de vanilie

Preparare:

Se hidratează gelatina cu cele 2 linguri de apă, până se “umflă”. Între timp, pregătim frișca.

Se încălzește la foc mic frișca și zahărul, până când zahărul e complet dizolvat în frișcă, dar amestecul nu a fiert încă. Se amestecă bine continuu, ca să ne asigurăm că se va dizolva zahărul cât mai rapid, apoi scoatem de pe foc și amestecăm înăuntru esența de vanilie până la incorporare, apoi și gelatina pregătită anterior.

Untitled design (29)

Se clătesc niște vase cu apă rece, se umplu cu amestecul de frișcă dulce și gelatină și se pun imediat la frigider, unde se lasă peste noapte. Dimineață puteți consuma porțiile direct din vase, sau puteți alege să le desprindeți folosind un cuțit ascuțit și să le răsturnați pe o farfurie, alături de sosul preferat. Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *