Pui în marinadă de oțet balsamic

Puiul marinat este un preparat light, dar suculent și aromat. Următoarea marinadă este pe gustul celor care apreciază oțetul balsamic și gustul dulce-picant. Puteți să mai umblați la cantități, după gust, dar eu am pus:

Ingrediente:

  • o tăviță de piept de pui
  • 3 linguri de oțet balsamic
  • 1 lingură de miere
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingură de boia dulce
  • 1 linguriță de boia iute
  • 1 lingură usturoi granulat

Preparare:

Se taie și se bate ușor puiul. Într-un bol se amestecă restul ingredientelor apoi se scufundă puiul în marinada rezultată, având grijă ca toate feliile de pui să fie “pictate” cu marinadă. Se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă la frigider timp de jumătate de oră. Pentru a găti puiul, se unge cu ulei o tigaie (nu puneți mult, doar cât să facă o peliculă) și se lasă pe foc mic până se încălzește puțin. Apoi se pune puiul pe o parte și se acoperă imediat cu un capac. După ce partea superioară capătă o culoare deschisă, mai puțin crudă, întoarcem feliile de pui pe cealaltă parte și le mai lăsăm odată sub capac.

Se scot pe o farfurie și se savurează. Ușor de făcut, gustos și sănătos! Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *